Перегляд мультфільму «Мавка. Лісова пісня»

2023-03-16

/Files/images/2023/mavka/1.jpg
Ітак, коротко про те, чому варто переглянути з дітьми мультфільм "МАВКА. ЛІСОВА ПІСНЯ", який нещодавно з'явився в кінотеатрах.
Якщо починати відлік від задуму, то «Мавка» – практично ровесниця збройної агресії росії проти України. Проєкт майбутнього мультфільму було вперше представлено у 2015 році.
Тепер можна сміливо відпускати «Мавку» у світовий прокат – тут немає сувенірності, покірної жертовності та меншовартості. Натомість є ДЕМОНСТРАЦІЯ СИЛИ, КУЛЬТУРИ ТА САМОБУТНОСТІ.
Весна – чи не найоптимістичніша пора року в Україні. Мавка, яка прокидається весною і будить усіх лісових мешканців, доречно стартує в кінотеатрах на початку весни, даючи лік новому кінотеатральному сезону, повертаючи українське кіно на великі екрани та надихаючи на перемогу — добра над злом і світла над темрявою.
Отже, це сталося. Війна у лісі!»
Сильні, та навіть могутні, персонажі українського фольклору чудово вплетені й в мультяшну оповідку, й в історичні події, які переживає країна сьогодні. Наратив мультфільму –БОРОТЬБА ЗА СВОБОДУ І ЗА ПРАВО ЖИТИ НА СВОЇЙ ЗЕМЛІ.
Якщо подивитися на війну через призму боротьби добра і зла, додати трохи містичного мислення та звернутися до вірувань предків – всі сили земні та небесні, всі стихії, уся природа працюють на те, щоб світло перемогло темряву, і якщо для цього потрібно перетворитися з милої дівчинки на нестримну фурію, що руйнує все на своєму шляху, знищує ворога і його залізяччя – то це УКРАЇНА СЬОГОДНІ. Не зліть нас, бо ми добре усвідомили, що таке праведний гнів, коли зайди намагаються зробити нас рабами!
"НІ! Я ЖИВА! Я БУДУ ВІЧНО ЖИТИ! Я В СЕРЦІ МАЮ ТЕ, ЩО НЕ ВМИРАЄ!"

/Files/images/2023/mavka/1.jpg

/Files/images/2023/mavka/2.jpg

/Files/images/2023/mavka/3.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 37

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.